Ge dina familjemedlemmar trygghet när du inte kan

Livförsäkring

Livförsäkringen skyddar dina närmaste från att drabbas ekonomiskt om du skulle avlida i förtid

Ibland händer det värsta alldeles för tidigt och de anhöriga lämnas att ta hand om alla kostnader som fortfarande finns. En livförsäkring kan hjälpa de efterlevande att klara av tillvaron rent ekonomiskt.

Vår Livförsäkring är speciellt framtagen för dig som huvudmedlem i Svenska Diabetesförbundet. Tack vare att du tillhör en stor grupp får du möjligheten till en försäkring som annars är svår för personer med diabetes att teckna.

Det går bra att teckna livförsäkringen även om du inte har diabetes, såvida du är medlem i Svenska Diabetesförbundet.

Pris

Premien för Livförsäkringen är åldersbaserad.

16–35 år36–49 år50–64 år
10 pbb128,00 kr173,00 kr395 kr
15 pbb152 kr200 kr467 kr
20 pbb183 kr256 kr608 kr

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Information om vår tjänst via Mindler

Mindler

Psykisk ohälsa är en del av livet. 40% av Sveriges befolkning har eller har haft någon form av psykisk ohälsa. Mindler är en digital psykologtjänst som erbjuder kognitiv beteendeterapi genom videosamtal med legitimerade psykologer samt självhjälpsprogram i Mindler-appen.

Som en del av dina medlemsförmåner får du tillgång till Mindlers tjänst

Mindler behandlar dig över 18 år som behöver hjälp med ångest, stress, depression eller andra psykiska besvär. En behandling består av videosamtal med leg. psykolog samt eget arbete med våra självhjälpsprogram i appen. Du kan även arbeta fritt med självhjälpsprogrammen på egen hand om du önskar.

Samtalen ingår i din försäkring och du är garanterad en tid inom 24 timmar.

För att börja använda Mindler laddar du ner Mindler-appen via AppStore eller Google Play. Innan du skapar ett konto får du möjlighet att ange din försäkringskod som du hittar i ditt försäkringsbesked. När du har angivit koden skapar du enkelt ett konto med hjälp av att legitimera dig med ditt BankID. Du har nu tillgång till samtliga självhjälpsprogram och kan även boka in dig för samtal med valfri psykolog.

Om du redan har ett konto hos Mindler kan du lägga till din försäkringskod genom att logga in, gå till “Meny” och sedan “Koder”. När du sedan bokar ett besök väljer du din försäkringskod som betalningsmetod och slutför bokningen kostnadsfritt.

Om du har några problem att använda koden eller har några frågor kring Mindler är du varmt välkommen att kontakta vår support via appen eller genom mail till dem.

Ansök här

Namn(Obligatoriskt)
Du hittar ditt medlemsnummer på avin för inbetalning av medlemskap eller på baksidan av tidningen Allt om Diabetes. Hittar du inte ditt nummer kan du höra av dig till Medlemsservice så hjälper de till: medlemsservice@diabetes.se
Adress(Obligatoriskt)
Önskat livbelopp(Obligatoriskt)
Intygan(Obligatoriskt)

Frågor och mer information

Mer information om försäkringen finns att läsa i För- & efterköpsinformationen, villkor samt frågor och svar. Du kan också kontakta Svenska Diabetesförbundets försäkringsservice på telefon 08-520 056 70 eller diabetesforbundet@fuab.com.

Snabbfakta

  • Vid händelse av dödsfall betalas ett en- gångsbelopp om 10 prisbasbelopp till dina förmånstagare (1 pbb är 57 300 kr för 2024).
  • Förmånstagare är i första hand make/ maka/ registrerad partner eller sambo och i andra hand dina arvingar.
  • Livförsäkringen erbjuds till dig som fyllt 16 år men inte 60 år och är folkbokförd i Sverige.
  • För att få teckna livförsäkringen behöver du vara fullt arbetsför.
  • Du behöver också vara Huvudmedlem i Svenska Diabetesförbundet.
  • Försäkringen gäller direkt från tecknandet och har ingen självrisk.
  • Dödsfallskapital barn ingår ej.

Läs alltid för- och  efterköpsinformation alternativt villkor innan du aktiverar en försäkring,