När oturen är framme

Olycksfall special

Rätt försäkrad för olyckor på skolan, jobbet och fritiden

Ibland är oturen framme och du skadar dig. Det kan hända när som helst på dygnet och varsomhelst där du befinner dig. Under arbetstid och skoltid är de flesta försäkrade genom skolan, sin arbetsgivare eller sitt fackförbund. På fritiden däremot behövs en kompletterande olycksfallsförsäkring för ett tillräckligt gott skydd.

Vi vet att Svenska Diabetesförbundets medlemmar har svårt att få olika typer av försäkringar på egen hand och därför har vi tagit fram ett antal försäkringar via huvudmedlemskapet, varav Olycksfall Special är en. Tack vare att du tillhör en stor grupp får du möjlighet till en bra försäkring till ett bra pris som annars inte skulle vara möjligt.

Vår Olycksfall Special gäller från 16 års ålder och behöver tecknas innan du fyller 75 år. Det är en olycksfallsförsäkring och en sjukvårdsförsäkring som tillsammans ger skydd dygnet runt. Om något händer får du snabbt tillgång till privat vård i samband med olycksfallet, efter remiss från läkare. Du behöver vara huvudmedlem i Svenska Diabetesförbundet och tack vare medlemskapet slipper du fylla i en hälsodeklaration vid ansökan. Försäkringen kan dessutom även tecknas för make, maka, registrerad partner eller sambo, som därmed blir medförsäkrad.

Är du under 60 år har du möjlighet att komplettera med en livförsäkring som ger extra skydd till dina nära och kära.

Få hjälp med psykisk ohälsa

Är du över 18 år kan du få hjälp med ångest, stress, depression eller andra psykiska besvär, genom vår samarbetspartner Mindler. Du erbjuds kognitiv beteendeterapi genom videosamtal med legitimerade psykologer samt självhjälpsprogram. Du kan även arbeta fritt med självhjälpsprogrammen på egen hand om du önskar.

Samtalen ingår i din försäkring och du är garanterad en tid inom 24 timmar.

Pris

Försäkringen faktureras månadsvis och kostar 159 kronor per månad.

Ansök här

Namn(Obligatoriskt)
Du hittar ditt medlemsnummer på avin för inbetalning av medlemskap eller på baksidan av tidningen Allt om Diabetes. Hittar du inte ditt nummer kan du höra av dig till Medlemsservice så hjälper de till: medlemsservice@diabetes.se
Adress(Obligatoriskt)

Frågor och mer information

Mer information om försäkringen finns att läsa i För- & efterköpsinformationen, villkor samt frågor och svar. Du kan också kontakta Svenska Diabetesförbundets försäkringsservice på telefon 08-520 056 70 eller diabetesforbundet@fuab.com.

Snabbfakta

Olycksfall
  • Privat vård i samband med olycksfall, efter remiss från läkare.
  • Ersättning för bestående skada, så kallad medicinsk invaliditet, med upp till 16 pbb om du är under 65 år och 8 pbb efter 65 år.
  • Ekonomisk invaliditet med upp till 8 pbb om du är under 65 år, därefter upphör ersättning för ekonomisk invaliditet.
  • Dödsfallsbelopp på 2 pbb om du är under 65 år eller 0.5 pbb om du är över 65 år.
  • Maka, registrerad partner eller sambo kan vara medförsäkrad.
  • Ingen hälsodeklaration behövs tack vare Huvudmedlemskapet.
  • Gäller även utomlands i upp till 12 månader.
  • Gäller dygnet runt.
  • Ingen självrisk.
Sjukvård (till följd av ett olycksfall)
  • Tillgång till privat vård och vårdgaranti i samband med olycksfall.

Läs alltid för- och  efterköpsinformation alternativt villkor innan du aktiverar en försäkring,